Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرارو- صنعت ساخت برنامه و بازی برای گوشی‌های موبایل در سال گذشته ۱۸۹ میلیارد تومان سود خالص نصیب کسب‌وکار‌های فعال این حوزه در کافه‌بازار کرده است. برای اینکه بزرگی این عدد را در ذهن‌تان تصور کنید بهتر است بدانید ۱۸۹ میلیارد تومان دقیقا برابر است با هزینه‌ای که ظرف چهار سال خرج فرودگاه اردبیل شده. دو سال پیش دقیقا همین‌اندازه اعتبار به‌منظور ارتقا شاخص‌های اقتصادی از جمله تکمیل طرح‌های تولیدی، صنعتی و کشاورزی به دستگاه‌های اجرایی استان سیستان و بلوچستان اختصاص پیدا کرد و در مهرماه سال گذشته نیز ۱۸۹ میلیارد تومان اعتبار برای تسهیلات اشتغال روستایی در استان ایلام پرداخت شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس با عدد بزرگی روبرو هستیم که توسعه‌دهندگان و فعالان بخش صنعت ساخت و طراحی برنامه و بازی مخصوص موبایل نمی‌توانندچشم‌شان را روی آن ببندند. اگر گزارش کافه بازار درباره جزییات عملکرد این صنعت در سال ۹۸ را مرور کنیم به اعداد قابل توجه دیگری هم برخورد خواهیم کرد.

چرا تعداد توسعه‌دهندگان برنامه و بازی موبایل مدام افزایش پیدا می‌کند؟
اطلاعات این گزارش نشان می‌دهند در ازای تعداد ۵۸ میلیون کاربر اینترنت در ایران، ۴۱ میلیون کاربر فعال در کافه‌بازار حضور داشته‌اند و هر کاربری که پرداخت درون‌برنامه‌ای داشته به‌طور متوسط ۵۱ هزار تومان هزینه انجام داده است. چنین اتفاقی در نهایت باعث شده تا پایان سال ۹۸ تعداد توسعه‌دهندگان فعال حاضر در کافه‌بازار که به‌ساخت برنامه و بازی‌های موبایل اقدام می‌کنند با ۳۲ درصد رشد از ۲۹ هزار توسعه‌دهنده عبور کند. به‌طور کلی توسعه‌دهندگان تا پایان سال گذشته ۱۰۹ هزار برنامه و ۱۸ هزار بازی برای موبایل طراحی و اجرا کرده‌اند و بابت این کار ۱۲۰ میلیارد تومان سود بابت فروش برنامه‌ها و ۶۹ میلیارد تومان سود بابت فروش انواع بازی موبایل نصیب‌شان شده است.   با این‌حال در سال ۹۸ بازی‌ها میانگین نصب بیشتر و درآمد بالاتری داشته‌اند. اگرچه درآمد توسعه‌دهنده‌ها از ساخت برنامه ۶۴ درصد بوده، اما هر برنامه به‌طور متوسط ۱۰ هزار و ۲۰۰ تومان سود نصیب آن‌ها کرده، ولی ساخت هر بازی به‌طور میانگین ۱۹ هزار و ۲۰۰ تومان برای توسعه‌دهنده سود داشته است. به‌این ترتیب میانگین مبلغ ریالی هر تراکنش در بازی‌ها ۱.۸ برابر میانگین تراکنش در سایر برنامه‌ها بوده است.   همچنین میانگین نصب بازی چهار هزار و ۳۰۰ مرتبه است در حالی که میانگین نصب برنامه‌ها به دو هزار و ۸۰۰ مرتبه می‌رسد. تعداد خریداران بازی‌های موبایلی هم در طول سال با رشد چشمگیری روبرو بوده؛ در فروردین سال ۹۸ تعداد کاربرانی که از کافه‌بازار بازی موبایل خریداری کرده اند ۱۴۱ هزار نفر بوده است. این عدد در آذرماه با رشدی چمشگیر به ۲۲۷ هزار نفر می‌رسد و پس از آن کمی تب و تاب بازی موبایل در دی و بهمن و به‌طور خاص در اسفندماه کاهش پیدا می‌کند. به‌طوری که در ماه آخر سال ۱۸۳ هزار خریدار برای بازی‌های موبایل وجود داشته است. این مسئله را شاید بتوان به شیوع ویروس کرونا ربط داد و این‌طور برداشت کرد که با خانه‌نشین شدن مردم آن‌ها معاشرت با سایر اعضای خانواده را انتخاب کرده یا سراغ دیگر سرگرمی‌های در دسترس رفته‌اند.

آیا بازار فروش برنامه و بازی موبایل در ایران جای رشد دارد؟
شاید فکر کنید استقبال کاربران باعث شده توجه توسعه‌دهنده‌ها به ساخت برنامه و بازی موبایل جلب شود یا در اصطلاح در بازار دست زیاد شود، اما به‌شکلی شگفت‌انگیز مرور آمار‌ها خلاف این مسئله را اثبات می‌کند؛ در سال ۹۸ تعداد کل فروشنده‌های فعال نسبت به سال قبل، در حوزه ساخت بازی ۲۵درصد و در حوزه ساخت برنامه‌ها ۲۲درصد کاهش پیدا کرده است. این یعنی اگر کسی بخواهد خلاقیت به‌خرج بدهد و برنامه یا بازی تازه و به‌دردبخور بسازد، می‌تواند بازار را در اختیار بگیرد.   گزارش کافه‌بازار نشان می‌دهد نه تنها سود این کار تضمین شده است بلکه مدام افزایش پیدا می‌کند. به‌عنوان مثال درآمد توسعه‌دهندگان برنامه‌های موبایل در سال ۹۷ رقمی معدل ۵۶ میلیارد تومان قید شده، اما یک سال بعد این رقم دو برابر شده و با افزایشی قابل توجه به عدد ۱۲۰ میلیارد تومان رسیده است. این یعنی ۱۱۴ درصد رشد درآمد که نباید از آن ساده گذشت. درآمد حاصل از ساخت بازی هم افزایش پیدا کرده. اگر توسعه‌دهنده‌ها در سال ۹۷ بابت این کار ۴۷ میلیارد تومان سود کسب کردند در سال ۹۸ این کار برایشان ۶۹ میلیارد تومان سود خالص به‌همراه داشته که از رشد ۵۷ درصدی حکایت دارد.
رشد درآمد حاصل از ساخت برنامه‌ها و بازی‌های مخصوص موبایل در طول ماه‌های سال نکته قابل‌توجه دیگری به‌حساب می‌آید. در فروردین سال ۹۷ درآمد فروش برنامه شش میلیارد تومان برای مدت یک ماه بوده است. این عدد در آذر به ۱۳ میلیارد تومان در ماه رسیده است. درآمد حاصل از فروش بازی نیز از پنج میلیارد تومان در ماه فروردین به هفت میلیارد تومان فروش ماهیانه در آذرماه افزایش پیدا می‌کند. در اسفند ۹۸ که مردم خانه‌نشین بوده‌اند درآمد ماهیانه حاصل از فروش برنامه و بازی موبایل در کافه‌بازار به‌ترتیب ۱۰ میلیارد تومان و هفت میلیارد تومان بوده است. اگر هنوز دو دل هستید و نمی‌توانید تصمیم بگیرید این بخش از آمار می‌تواند خاطرتان را آسوده کند؛ گزارش کافه‌بازار نشان می‌دهد در سال ۹۸، خریداران به دفعات و با هزینه بیشتر در مقایسه با سال ۹۷ برنامه و بازی مخصوص موبایل خریداری کرده‌اند. تعداد خریداران بازی موبایل در سال ۹۷ به ازای هر فروشنده ۸۷ بازی بوده است که در سال ۹۸ این عدد با ۴۴ درصد رشد به ۱۲۵ بازی می‌رسد.   تعداد متوسط خریدار برای هر برنامه هم رو به‌افزایش است و از ۶۵ خریدار در سال ۹۷ به ۹۳ خریدار در سال ۹۸ رسیده. توسعه‌دهندگان علاوه بر افزایش تعداد خریدار همچنین می‌توانند بابت میانگین درآمد حاصل از فروش هر برنامه و بازی خوشحال باشند.   به‌عنوان مثال آن‌ها بابت فروش هر بازی در سال ۹۷ رقمی معادل ۹ هزار و ۵۰۰ تومان درآمد داشته‌اند، ولی در سال ۹۸ بابت فروش هر بازی به‌طور متوسط ۱۲ هزار و ۴۰۰ تومان درآمد داشته‌اند. درآمد حاصل از فروش برنامه هم ظرف یک سال افزایش پیدا کرده و از پنج هزار و ۳۰۰ تومان به شش هزار و ۵۰۰ تومان به ازای هر برنامه رسیده است. در این بخش هم می‌توان به‌وضوح مشاهده کرده که تمرکز روی ساخت بازی موبایل نسبت به ساخت برنامه و اپلیمیشن موبایل منفعت بیشتری برای توسعه‌دهندگان دارد.   این مورد همچنین در خصوص میانگین درآمد سالیانه از هر خریدار صدق می‌کند. در سال ۹۷ درآمد سالانه توسعه‌دهنده‌های بازی از هر خریدار ۵۲ هزار و ۹۰۰ تومان بوده که یک سال بعد این عدد به ۷۱ هزار و ۱۰۰ تومان می‌رسد. درآمد سالانه توسعه‌دهندگان برنامه‌های موبایل هم از ۲۰ هزار و ۸۰۰ تومان سال ۹۷ به ۳۹ هزار و ۵۰۰ تومان در سال ۹۸ می‌رسد. رد پای جلب شدن توجه کاربران موبایل به بازی را در بخش‌های دیگری از گزارش سالیانه کافه‌بازار می‌توان پیدا کرد.   در فروردین و اردیبهشت سال ۹۸ کلمه تلگرام و تلگرام طلایی بیشتر از هر کلمه دیگری از طرف کاربران در باکس جستجوی کافه بازار نوشته می‌شده، اما از خرداد بازی جای آن را گرفته که نشان می‌دهد اگر تمرکز خودتان را روی ساخت بازی خوب بگذارید، آن را روی هوا می‌برند. گزارش کافه‌بازار نشان می‌دهد به‌جز مهرماه تا پایان سال ۹۸ بازی بیشتر از هر کلمه دیگری توسط مردم جستجو شده است.

منبع: فرارو

کلیدواژه: کافه بازار بازی موبایل برنامه موبایل توسعه دهندگان برنامه برنامه و بازی موبایل میلیارد تومان سود گزارش کافه بازار توسعه دهنده ها بازی موبایل کافه بازار ساخت برنامه درآمد حاصل حاصل از فروش افزایش پیدا فروش برنامه نشان می دهد بابت فروش برنامه ها داشته اند ساخت بازی سال ۹۸ سال ۹۷ بازی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۱۲۵۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار کارشناسان فرانسوی درباره ممنوعیت اینترنتبرای زیر ۱۳ ساله‌ها

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، پنلی از کارشناسان که به دستور امانوئل مکرون رییس جمهور فرانسه تعیین شده اند، معتقدند این کشور باید استفاده از موبایل و شبکه های اجتماعی را برای کودکان و نوجوانان محدود کند. این در حالی است که نگرانی ها درباره تاثیر منفی آنها بر جوانان درسراسر جهان بیشتر شده است.

این کارشناسان در گزارشی اعلام کردند کودکان زیر ۱۱ سال باید از در اختیار داشتن موبایل منع شوند و از سوی دیگر استفاده از موبایل با دسترسی به اینترنت باید برای افراد زیر ۱۳ سال نیز ممنوع شود. شبکه های اجتماعی باید برای افراد زیر ۱۵ سال ممنوع باشد و افراد زیر این سن فقط باید به پلتفرم هایی که اخلاقی قلمداد می شوند، دسترسی داشته باشند. قانونگذاران نیز وظیفه دارند درباره اخلاقی بودن پلتفرم ها تصمیم گیری کنند.

مکرون که مشتاق افزایش محبوبیت خود در نظرسنجی ها است، در ژانویه ۲۰۲۴ میلادی متعهد شد که پیش نویس قوانین سختگیرانه تری برای محدود کردن استفاده از صفحه نمایش کودکان و استفاده از رسانه های اجتماعی ارائه کند. تلاش های او بازتاب نگرانی های والدین، روانشناسان و سیاستگذاران در سطح بین المللی در این باره است که فناوری های جدید احتمالا بیش از آنکه تاثیرات مثبت داشته باشند، اثر منفی بر ذهن نسل جوان می گذارند.

پنل کارشناسان توسط سروان موتون عصب شناس و امینه بنیامنیا پروفسور روانشناسی رهبری می شود و متشکل از کارشناسان آموزشی، حقوقی و فناوری است. آنها روز گذشته یافته های خود را به مکرون ارائه کردند.

در حال حاضر هیچ زمانبندی برای قانون جدید اعلام نشده و مشخص نیست تا چه اندازه مبتنی بر توصیه های کارشناسان خواهد بود. کارشناسان اعلام کردند هرگونه اقدامی باید با تمرکز روی سخت تر کردن قوانین بر شرکت های فناوری انجام شد. موتون در این باره گفت: شرکت های فناوری باید مسئولان اصلی این امر باشند.

همچنین گزارش نشان داد گذران وقت بیش از اندازه در شبکه های اجتماعی روی خواب کودکان تاثیر می گذارد و یکی از انگیزش های اصلی چاقی کودکان است. از سوی دیگر ممکن است شبکه های اجتماعی ریسک اضطراب و افسردگی را بیشتر کنند.

کد خبر 6093895

دیگر خبرها

  • سه بانک دیگر به فهرست ارائه دهندگان خدمت چک الکترونیکی اضافه خواهند شد
  • بازسازی خانه‌های ویران شده در غزه ممکن است ۸۰ سال طول بکشد
  • کمبود کالا و افزایش قیمت در کمین بازار موبایل و لپ‌تاپ؟
  • گزارش برنامه توسعه سازمان ملل و کمیته «اسکوا» از اوضاع غزه
  • مدل‌های جدید رنو بازار را می‌گیرد؟
  • لزوم بررسی قیمت گوشی های نوکیا در بازار از سوی وزارت صمت
  • قهوه یا چای؟ همون همیشگی!
  • اتریوم و کاردانو چه تفاوتی دارند؟
  • هشدار کارشناسان فرانسوی درباره ممنوعیت اینترنتبرای زیر ۱۳ ساله‌ها
  • قیمت آپارتمان در محدوده «تهران قدیم»