Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@15:04:02 GMT

کرونا بازار رستورانهای پایتخت را کساد کرد

تاریخ انتشار: ۵ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۲۱۸۷۰

کرونا بازار رستورانهای پایتخت را کساد کرد

 یکی از تفریحات ما ایرانی‌ها رفتن به کافه و رستوران برای صرف ناهار یا شام همراه دوستان و خانواده است؛ اما چند روزی است با شیوع ویروس کرونا در ایران مردم از ترس این بیماری واگیر، رفتن به این مکان‌ها را بسیار کم کرده‌اند و همین امر سبب از رونق افتادن بسیاری از این کسب و کارها شده است.  

برای تهیه گزارش به سطح شهر تهران رفتیم و از چند کافه، رستوران و فست فودی در مرکز شهر بازدید کردیم؛ از دو راهی یوسف آباد که به سمت میدان و چهار راه ولیعصر(عج)  برویم تعداد زیادی کافه رستوران می‌بینیم اما این روزها مانند همیشه پررونق نیستند و شمار مشتریان آنها آن هم موقع ناهار بسیار کمتر از حد معمول است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش خبرنگار ایرنا، کافه و رستوران داران از این وضع بسیار ناراضی هستند و امیدوارند بزودی خبرهای خوشی از غلبه بر ویروس کرونا و بازگشت اوضاع پایتخت به حالت عادی بشنوند.

مسئول یکی از فست فودهای خیابان ولی عصر(عج)، خانم جوانی بود که خود را جلالی معرفی کرد. او گفت: تاثیر ویروس کرونا بر کسادی بازار بسیار زیاد است. من شش کارگر دارم  اما از روزی که این ویروس وارد ایران شده و اخبار آن در فضای مجازی پیچیده است، نیمی از نیروهایم به دلیل خلوت بودن رستوران، بیکار نشسته اند.

وی افزود: هر روز که می گذرد، وضع بدتر می شود. مشتریان ما در چند روز اخیر یک پنجم شده اند و دلیل آن نیز خبرهایی است که در باره ویروس کرونا منتشر می شود.

جلالی گفت: آن تعداد از مشتریانی هم که مراجعه می‌کنند،  با وسواس خیلی زیاد غذا سفارش می‌دهند. آنها دوست دارند بیشتر از غذاهای بسته بندی شده در کارخانه‌ها استفاده کنند تا از غذاهای گرمی که در رستوران طبخ می کنیم.

این مسئول رستوران، یکی از دلایل این وضعیت را اطلاع رسانی نادرست در باره بیماری کرونا می داند.

وی گفت: این نحوه اطلاع رسانی به ضرر کسب و کارهای ما است. من از مسئولان مربوطه خواهش می‌کنم که اطلاع‌رسانی درست انجام دهند تا بیشتر از این به زندگی ما لطمه وارد نشود.

جلالی یادآور شد: بسیاری از مشتریان به دلیل اطلاع‌رسانی‌های نادرستی که در باره ویروس کرونا در فضای مجازی صورت می‌گیرد، نمی‌دانند باید به چه نوع غذایی اعتماد کنند و همین مساله، بزرگترین ضربه را به رستورانها و کسب‌وکارهای مشابه وارد کرده است.

در این میان، افراد سودجو هم بیکار ننشسته اند. آنها با بالابردن قیمت اقلامی مانند برخی از نوشیدنی‌ها و مواد غذایی، ضربه های بیشتری به رستورانها و مشاغل مشابه وارد می کنند.

خانم جلالی در این باره گفت: «از مسئولان تقاضا دارم با اینگونه افراد به شدت برخورد کنند زیرا با افزایش قیمت اقلام اساسی ما نیز مجبور به افزایش قیمت می‌شویم و با این وضعیت، مردم آسیب بیشتری خواهند دید.»

دستورالعمل نداریم

احسان یکی‌ دیگر از رستوران‌داران قدیمی مرکز تهران است که به گفته خودش، رستورانشان سابقه خانوادگی دارد و همه در محل آنها را می‌شناسند.

او به خبرنگار ایرنا گفت: الآن چند روز است که شدیدا بازار کار خورد و خوراک افت کرده و طوری شده است که خیلی از مشتریان را از دست داده ایم.

وی هشدار داد: اگر اوضاع به همین صورت پیش برود خیلی از کسانی که کسب‌وکار خود را به تازگی شروع کرده‌اند،  با توجه به بالا بودن اجاره‌بها و افزایش روزانه و بی منطق قیمت برخی از محصولات، ورشکست خواهند شد.

این رستوران دار همچنین از اینکه تاکنون مسئولان مربوطه دستورالعمل مشخصی در زمینه فعالیت رستورانها به آنها ابلاغ نکرده اند، انتقاد کرد.

احسان گفت: «تا حالا با وجود حساسیت موضوع شیوع ویروس کرونا، هیچکدام از دستگاه‌های مربوطه‌ هیچ دستور العملی برای جلوگیری یا رعایت هرچه بهتر بهداشت این صنوف صادر نکرده اند و از هیچ ارگانی نیز برای سرکشی و بررسی وضعیت بهداشتی رستورانها و مراکز عرضه مواد غذایی نیامده اند.»

این رستوران‌دار گفت: من به عنوان مدیر این مجموعه با راهکارهایی که در تلویزیون و شبکه‌های اجتماعی برای مقابله با این ویروس آموزش‌ داده می‌شود به مقابله با این ویروس می‌پردازم، اما به نظر خودم این کارها کفایت نمی‌کند.

وی افزود: با توجه به اینکه صنف ما با مواد غذایی سروکار دارد و موضوع بهداشت در این صنف بسیار مهم است، توقع داشتیم که حداقل ارگان‌های مربوطه، دستورالعمل بدهند یا با مراجعه حضوری به ما آموزش‌های لازم برای جلوگیری از انتقال این ویروس را ارایه کنند.

او یادآور شد که بسیاری از کارگران مشغول در رستوران، کافه و فست و فودها به دلایل مختلف به اینترنت و تلویزیون دسترسی کافی ندارند.

سفره خانه ها تعطیل شدند

در همین حال، مسئولان اتحادیه های قهوه خانه داران و صاحبان رستورانها نیز از کسادی بازار خود و کاهش شدید مشتریان به دلیل شیوع بیماری کرونا در کشور خبر می دهند.

«محسن نظری»، رئیس اتحادیه قهوه‌خانه‌داران و سفره‌خانه‌های سنتی به ایرنا گفت: «واحدهای صنفی ما ۱۰۰ درصد تعطیل شده اند. اصلا مشتری ندارند.» 

وی افزود: «ما ۵ هزار واحد صنفی داریم.  ضربه‌ای که از این ویروس می‌بینیم، هزینه سرسام‌آوری است که اصلا نمی‌توانیم آن را محاسبه کنیم.» 

«علی اصغر میرابراهیمی» رییس اتحادیه دارندگان رستوران و سلف سرویس نیز گفت: از زمان شیوع کرونا، کسب‌وکارهای اعضای این اتحادیه آسیب جدی دیده است به گونه ای که واحدهای زیادی تا آستانه تعطیلی پیش خواهد رفت.

وی افزود: مردم سعی می‌کنند که در خارج از خانه، کمتر غذا بخورند. ما برای همکاران‌مان هم توصیه‌های بهداشتی داشتیم و برای آن‌ها پیامک فرستاده‌ایم. اما شیوع کرونا و تاثیر آن روی رستوران‌ها بی‌تاثیر نیست. حتی بسیار قابل توجه بوده است. شک نکنید که باعث تعطیلی برخی از واحدها خواهد شد.   

میرابراهیمی تصریح کرد: تمام رستوران‌های شهر ملزم هستند از مواد ضدعفونی کننده برای سطوح و تجهیزات و ظروف آشپزخانه با آب صد درجه و شوینده‌های استاندارد استفاده کنند.

وی این موضوع که تاکنون دستورالعملی در باره ویروس کرونا به رستورانها ابلاغ نشده است، را رد کرد و با قاطعیت گفت: به تمام رستوران های شهر نکات ایمنی را ارسال کرده ایم.  علاوه بر این، آنها می توانند تمام موارد ایمنی و بهداشتی را در سایت اتحادیه مطالعه کنند تا مشکلی در این زمینه به وجود نیاید.  

بررسی سایت اتحادیه صنف دارندگان رستوران و سلف سرویس های تهران هم نشان می دهد اطلاع رسانی در باره وضعیت بهداشتی آنها افزایش یافته است.

آخرین مطلب این سایت یک دستورالعمل به رستوران دارها با عنوان «ارتقای سطح بهداشتی رستورانها» است که روز گذشته در قالب ۱۴ بند، هشدارهایی را برای پیشگیری از آلودگی مطرح کرده است بدون آنکه اشاره ای به ویروس کرونا داشته باشد.

شش روز، ۱۲ قربانی و ۶۴ مبتلا  

در حالی که کمتر از یک هفته از انتشار خبر سرایت ویروس مرگبار کرونا به ایران گذشته است،  وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امروز اعلام کرد: تعداد تلفات بیماری کرونا در ایران به ۱۲ و تعداد مبتلایان به ۶۴ نفر رسیده است.

«کیانوش جهانپور» رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت امروز گفت:  از بین موارد بررسی شده از روز گذشته تا ظهر امروز بر اساس نتایج آزمایش های تایید شده تعداد ۱۸ نفر دیگر مبتلا به کووید ۱۹ یا ویروس کرونای جدید شناسایی شده اند که از این تعداد ۸ نفر در قم، ۳ نفر تهران، یک نفر استان همدان، ۲ نفر اصفهان و ۲ نفر استان مرکزی بودند و از این افراد طی ۲۴ ساعت گذشته ۴ نفر جان خود را از دست دادند.

بر اساس آخرین آمار سازمان بهداشت جهانی، ویروس کرونای جدید تاکنون ۷۸ هزار و ۸۶۶ نفر را در چین و ۳۰ کشور دیگر از جمله ایران مبتلا کرده است که از این تعداد،  دو هزار و ۵۹۲ نفر جان خود را از دست داده اند. اغلب قربانیان، چینی هستند. از مجموع مبتلایان به این ویروس تاکنون  ۲۵ هزار و ۱۲۸ هزار نفر بهبود یافته اند.

 به گزارش سازمان نظام پزشکی کشور در مجموع ۱۷۰ بیمارستان در کشوربه مبتلایان به ویروس کرونا خدمات می دهند. در تهران،  ۱۴ بیمارستان و مرکز درمانی وابسته به دانشگاههای علوم پزشکی تهران و ایران شامل مسیح دانشوری، شهدای گمنام، طرفه، مدرس، زعیم ،  یاس، ضیائیان، رازی،  بهارلو، مروستی، شهدای یافت آباد، فیروزآبادی، فیروزگر و رسول اکرم(ص) نیز در نقاط مختلف پایتخت برای خدمات رسانی به بیماران مبتلا به ویروس کرونا پیش بینی و تجهیز شده است.

برچسب‌ها ویروس کرونا بیمارستان سینا جشنواره ملی کافه مقصد گردشگری شهری  بهداشت و سلامت پروندهٔ خبری کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا بیمارستان سینا بهداشت و سلامت ویروس کرونا بیمارستان سینا بهداشت و سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۲۱۸۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید!

پژوهشگران می‌گویند سطوح بالاتر کربن دی اکسید(CO2) به این معنی است که ویروس‌ها طول عمر بیشتری خواهند داشت و افراد بیشتری را آلوده می‌کنند، بنابراین باز کردن پنجره می‌تواند یک راه موثر برای کم کردن ویروس‌های معلق در هوا باشد.

به گزارش ایسنا، کربن دی اکسید یک عمل کلیدی برای بیشتر زنده ماندن ویروس‌های معلق در هوا و در نتیجه احتمال انتشار بیشتر آنهاست. بنابراین باز کردن پنجره می‌تواند یک راه علمی برای جلوگیری از انتشار ویروس‌های تنفسی نسبت به آنچه که در ابتدا پیش‌بینی شده بود، باشد.

به نقل از ان‌ای، با ظهور کووید-19، جهان یاد گرفت که بودن در فضای نزدیک با فرد یا افراد دیگر چگونه می‌تواند خطر ابتلا به این ویروس را افزایش دهد.

اکنون تحقیقات جدید به رهبری پژوهشگران دانشگاه بریستول در بریتانیا یک پاسخی به این پرسش داده است که چگونه و چرا ویروس‌های تنفسی موجود در هوا برای مدت طولانی‌تری در فضاهای بسته باقی می‌مانند. آنها می‌گویند پای کربن دی اکسید در میان است.

آلن هادرل، سرپرست و نویسنده ارشد این مطالعه و محقق ارشد علوم هواپخش در دانشکده شیمی دانشگاه بریستول می‌گوید: ما می‌دانستیم که ویروس عامل کووید-19 موسوم به SARS-CoV-2 مانند سایر ویروس‌ها،  از طریق هوایی که تنفس می‌کنیم، پخش می‌شود، اما این مطالعه نشان‌دهنده پیشرفت بزرگی در درک ما از این است که دقیقاً چگونه و چرا این اتفاق می‌افتد و مهم‌تر اینکه چه کاری می‌توان برای متوقف کردن آن انجام داد.

کربن دی اکسید(CO2) یک شاخص خوب برای سنجش تهویه در یک فضای داخلی است. تعداد افراد در یک اتاق بر غلظت CO2 تأثیر می‌گذارد و از آنجایی که هم کربن دی اکسید و هم ویروس‌های تنفسی دیگر در هوای بازدمی وجود دارند، منطقی است که از غلظت CO2 به عنوان شاخصی برای خطر انتقال ویروس استفاده شود.

در اینجا ما باید کمی عمیق‌تر به بررسی تنفس بپردازیم. PH بالای (قلیایی) بازدم ناشی از ترشحات تنفسی است که از آن منشاء می‌گیرد. به عنوان مثال، بزاق و مایع ریه حاوی سطوح بالایی از بی‌کربنات قلیایی هستند. pH قطرات خارج شده در تنفس با تبخیر بی‌کربنات به گاز CO2 تغییر می‌کند، اما تحت تأثیر عواملی مانند رطوبت نسبی، اندازه قطرات و غلظت CO2 در محیط قرار می‌گیرد.

از آنجایی که تصور می‌شود PH محرک عفونت‌پذیری ویروس‌های معلق در هوا باشد، پژوهشگران بررسی می‌کنند که آیا غلظت CO2 محیط بر پایداری ویروس‌های موجود در هوا (هوا پایداری) و خطر انتقال آنها تأثیر می‌گذارد یا خیر.

در شرایط همه‌گیری کووید-19 از مانیتورهای سنجش CO2 برای تخمین تهویه ساختمان استفاده شد. هوای معمولی خارج از منزل حاوی حدود 400 قسمت در میلیون(ppm) کربن دی اکسید است. در فضاهای داخلی معمولی و دارای تهویه مناسب، غلظت بین 400 تا 1000 ppm است. در فضاهای دارای تهویه ضعیف، غلظت CO2 می‌تواند از 2000 ppm بیشتر شود و در محیط‌های شلوغ‌تر از 5000 ppm بالاتر رود.

پژوهشگران با تغییر غلظت CO2 در هوا بین 400 ppm و 6500 ppm، ارتباط بین غلظت CO2 و مدت زمانی که ویروس‌های موجود در هوا عفونی می‌مانند را تأیید کردند.

در مقایسه با CO2 معمولی جو که حدود 500 ppm است، افزایش متوسط در CO2 از 400 ppm به 800 ppm در محدوده یک اتاق با تهویه خوب منجر به افزایش قابل توجهی در هواپایداری ویروس برای همه سویه‌های ویروس SARS-CoV-2 از جمله دلتا، بتا و اومیکرون پس از دو دقیقه شد. ضمن اینکه تفاوتی در میزان عفونت و سرایت‌پذیری بین 800 و 6500 ppm مشاهده نشد.

افزایش غلظت CO2 عمیقاً بر سرایت‌پذیری SARS-CoV-2 در طول زمان تأثیر گذاشت. در مقایسه با هوای معمولی، زمانی که غلظت کربن دی اکسید 3000 ppm بود (مشابه غلظت یک اتاق شلوغ) ویروس‌ها پس از 40 دقیقه تقریباً 10 برابر بیشتر عفونی باقی ماندند.

هادرل می‌گوید: این رابطه روشن می‌کند که چرا رویدادهای اَبَرپخش‌کننده ممکن است تحت شرایط خاصی رخ دهند. PH بالای قطرات بازدمی حاوی ویروس SARS-CoV-2 احتمالاً عامل اصلی عفونت است. CO2 هنگامی که با قطرات برهمکنش می‌کند مانند یک اسید عمل می‌کند. این باعث می‌شود که pH قطرات کمتر قلیایی شود و در نتیجه ویروس درون آنها با سرعت کمتری غیرفعال شود.

خوشبختانه توصیه پژوهشگران برای کاهش عفونت ویروسی یک توصیه ساده است.

هادرل می‌گوید: به همین دلیل است که باز کردن یک پنجره یک استراتژی کاهش موثر است، زیرا هم از نظر فیزیکی ویروس را از اتاق خارج می‌کند و هم باعث می‌شود قطرات هواپخش برای ویروس سمی‌تر شوند.

با توجه به تمرکز جهانی بر کاهش CO2 جو که دانشمندان اقلیم پیش‌بینی می‌کنند در دهه‌های آینده به بیش از 550 ppm افزایش یابد، پژوهشگران می‌گویند یافته‌های آنها پیامدهای گسترده‌تری دارد.

هادرل می‌گوید: بنابراین، این یافته‌ها پیامدهای گسترده‌تری نه تنها در درک ما از انتقال ویروس‌های تنفسی، بلکه اینکه چگونه تغییرات در محیط ما ممکن است احتمال همه‌گیری‌های آینده را تشدید کند، دارد.

وی افزود: داده‌های مطالعه ما نشان می‌دهد که افزایش سطح CO2 در جو می‌تواند با افزایش قابلیت انتقال سایر ویروس‌های تنفسی از طریق افزایش مدت زمانی که آنها در هوا عفونی می‌مانند، همزمان باشد.

این مطالعه در مجله Nature Communications منتشر شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • هاآرتص: تحریم مردمی رستوران‌های اسرائیلی را ورشکست کرد
  • غذاهای ورزشکاران در بازی‌های المپیک ۲۰۲۴ پاریس چه خواهد بود؟
  • منوی عجیب رستوران وحید شمسایی؛ این غذا محبوب ممنوع است! + ویدئو
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید
  • تاثیر گشت ارشاد بر کسبه تهران؛ بازار زنانه‌فروش‌هـا كساد شد | مي‌گويند بي‌حجاب راه نده اما در شأنم نیست | می‌آیند، رفت و آمد يك‌سوم مي‌شود!
  • تاثیر حضور گشت ارشاد بر کسبه تهران؛ بازار زنانه‌فروش‌هـا كساد شد!
  • رفع مشکلات ارتباطی روستای گنجگان با نصب سایت جدید
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید!
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • دستگیری عاملان تیراندازی در زابل