Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، دنیای امروز مکانی است که بسیاری از کار‌های روزمره بشر به فناوری وابسته شده است. از تصویربرداری گرفته تا سفارش غذا به صورت آنلاین، همگی با فناوری آسان‌تر شده و کیفیت آن افزایش پیدا کرده است. پیشرفت فناوری در این زمینه به کمک انسان‌ها آمده است تا بتواند به او برای زندگی راحت‌تر یاری برساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بخش عمده‌ای از فناوری‌های جدید حول محور گوشی‌های هوشمند می‌گردد. از زمانی که تلفن‌های معمولی (فیچرفون) با دستگاه‌های هوشمندی جابه‌جا شدند که توانایی انجام بسیاری از عملیات مختلف را داشتند، زندگی انسان روز به روز تغییر کرد. شاید در ابتدا این تغییر آن چنان هم برای افراد مختلف محسوس نبود، اما پس از مدتی، شکاف به وجود آمده بین فناوری قدیم و جدید به قدری زیاد شد که دیگر نمی‌شد به عقب بازگشت. در واقع روزی انسان متوجه شد گوشی هوشمندی که در دست دارد، دیگر تنها یک دستگاه نیست، زیرا بسیاری از کار‌های او را انجام می‌دهد.

به مرور زمان سیستم‌عامل گوشی‌های هوشمند توسعه یافته و پیشرفته‌تر شد. از بین پتلفرم‌هایی که برای گوشی‌های هوشمند طراحی شده بودند دو سیستم عامل اندروید و آی‌اواس موفق شدند کاربران بسیار بیشتری را نسبت به رقبای دیگر مانند ویندوز فون به سوی جذب کنند. اندروید از لحاظ تعداد کاربر در جایگاه بالاتری در مقابل iOS قرار دارد، زیرا هم اکنون این سیستم‌عامل دارای ۲.۵ ملیارد کاربر فعال است.


نرم‌افزارهای گوشی هوشمند و فروشگاه‌های آنان

نرم‌افزار‌های مختلف با قابلیت‌های جدید آمدند و بعضی از آن‌ها توانستند جای خود را بین کاربران پیدا کنند. در این میان فروشگاه‌هایی برای دانلود این برنامه‌ها ساخته شدند که از آن‌ها می‌توان پلی‌استور، اپ‌استور، بازار، مایکت، اول مارکت و موارد این چنینی اشاره کرد.

در بین فروشگاه‌های نرم‌افزار اندرویدی ایرانی، "بازار" را می‌توان معروف‌ترین و پراستفاده‌ترین گزینه معرفی کرد. این برنامه کاربران فعال بسیاری دارد و دلیل آن هم وجود نرم‌افزار‌ها و بازی‌های بسیار زیاد و متنوع در آن است. همچنین در این فروشگاه بروزرسانی برنامه‌های مختلف نیز به سرعت برای کاربران ارائه می‌شود.

تعداد دفعات جستجوی کلمات

تقریبا در تمامی نرم‌افزار‌هایی که قابلیت جستجو دارند، مانند شبکه‎های اجتماعی و فروشگاه‌های نرم‌افزاری، کلماتی که کاربران به دنبال آن بوده‌اند در بخشی ذخیره می‌شود. از این اطلاعات می‌توان به موارد مختلفی دست یافت؛ برای مثال از اطلاعات به دست آمده از بیشترین کلمات جستجو شده در شبکه‌های اجتماعی می‌توان فهمید در هر بازه زمانی چه مسئله‌ای ترند بوده است. در فروشگاه‌های نرم‌افزاری هم به همین گونه است. البته با استفاده از آمار تعداد جستجوی کلمات در این نرم‌افزارها می‌توان مسائل دقیق‌تری را متوجه شد. برای مثال برای فهمیدن محبوب‌ترین و مورد استفاده‌ترین برنامه یا بازی تنها کافیست به تعداد دفعات جستجو شدن آن دقت کرد.

گفت‌وگوی کوتاه با مدیر ارتباطات و رسانه کافه بازار

بخش دریچه فناوری فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان در گفت‌وگوی کوتاه اخیر خود با جمال احمدی، مدیر ارتباطات و رسانه کافه بازار، از آمار تعداد کلمات جستجو شده توسط کاربران پرسید. جمال احمدی اطلاعات بسیار خوبی در اختیار ما قرار داد که در این گزارش به بخش‎‌هایی از آن می‌پردازیم. در ادامه توضیحات مدیر ارتباطات و رسانه کافه بازار درباره بیشترین تعداد کلمات جستجو شده در بازار را مطالعه می‌کنید:

«پلتفرم برنامه و بازی موبایلی «بازار» ۱۶۲ هزار برنامه و ۴۰ میلیون کاربر دارد. کافه بازار سازنده برنامه «بازار» با انتشار شانزدهمین گزارش فصلی خود اطلاعاتی در مورد دسته‌های پرتقاضا و کم‌رقیب در برنامه‌ها و بازی‌ها، حجم پراکندگی یا تمرکز درآمد در هر دسته و نیز بیشترین واژه‌ها و برند‌های جستجوشده در بازار ارائه کرد. در گزارش فصلی کافه بازار که شانزدهمین گزارش این مجموعه به شمار می‌رود. آمار جستجو‌های انجام شده در برنامه بازار ذکر شده است. کاربران این پلتفرم بازی و برنامه موبایلی ایرانی در فصل پاییز ۲۰۲ میلیون جستجو انجام داده اند؛ که از این تعداد ۸۹ درصد آن‌ها موفق بوده‌اند و باعث نصب یک برنامه شده است. در بخش جستجو، به دو قسمت «موضوع» و «برند» اشاره شده است.»

وی ادامه داد: «۳۲ درصد از جستجوها، موضوعی بوده‌اند یعنی کاربر نام برنامه خاصی را مد نظر نداشته، اما موضوع مورد نظرش را جستجو کرده تا به برنامه‌ای برسد که بتواند نیازش را برطرف کند. در بیست کلمه برتر جستجو شده، کلمه بازی در صدر است و در رده‌های بعدی کلمات  «بازی جدید دخترانه»، «ماشین بازی» و «بازی ماشین» قرار دارد. چهار کلمه برتر جستجوی کاربران شامل بازی، بازی جدید دخترانه، ماشین بازی و بازی ماشین می‌شوند.»


احمدی درباره جستجوی کاربران برای برندها گفت: «۶۸ درصد از حجم کل جستجو‌ها به برند‌ها اختصاص دارد. در بیست برند پرجستجو توسط کاربران از کافه بازار، برنامه‌های خارجی یعنی واتس‌اپ و اینستاگرام هستند. اما به طور کلی از ۲۰ برنامه در لیست بیست برند پرجستجو ۱۶ برند ایرانی وجود دارد».

کافه بازار همزمان با این گزارش لیست ۵۰۰ کلمه بازار را به طور مجزا منتشر کرده است. شما با مشاهده این فایل متوجه شوید کاربران چه کلمه‌ای را بیشتر از دیگر عبارات جستجو کرده‌اند. در ادامه فایل این گزارش را مشاهده می‌کنید:

برای دانلود فایل فهرست گزارش ۵۰۰ کلمه بازار کلیک کنید

سخن آخر

در انتهای این گزارش باید به شما بگوییم که برای بررسی بهتر سلایق و نیازهای کاربران هدف خود می‌توانید از این فهرست استفاده کرده و آن را مورد بررسی قرار دهید. شاید اطلاعاتی که می‌توان از چنین فهرستی به دست آورد، محدود باشد اما نباید فراموش کرد که می‌توان از آن استفاده‌های بسیاری در زمینه مانیتورینگ انجام داد. 

 

گزارش مصطفی عسگری

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کافه بازار گوشی هوشمند برنامه اندرویدی کافه بازار نرم افزار جستجو شده برنامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۰۱۴۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گسترش بازار صادراتی دانش بنیان‌های ایرانی در ۱۶ کشور دنیا

سیدمجتبی قدمگاهی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با اشاره به برگزاری ششمین دوره برگزاری نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴ (یکی از مهمترین رویدادهای تجاری برای معرفی توانمندی های صادراتی) اظهار کرد: آن چیزی که ما در سال های گذشته تاکنون شاهد بودیم این است که سال به سال بر رونق و پویایی این نمایشگاه در حال افزوده شدن است و این موضوع نشانگر این است که نمایشگاه اکسپو در سطح بین الملل دیده می شود.

معاون توسعه کسب و کار بین المللی سازمان توسعه همکاری های علمی و فناورانه بین المللی معاونت علمی یکی از موضوعات مدنظر و مورد تاکید مقامات و مسولان کشور را رونق شرکت های مبتنی بر دانش، عنوان کرد و گفت: نگاه کشور و حاکمیت این است که با فعال کردن و رشد اقتصاد دانش بنیان، نتیجتا رشد اقتصادی سریع تر و موثری نسبت به شرایطی که صرفا خام فروشی کنیم، خواهیم داشت.

قدمگاهی با اشاره به حضور فعال شرکت های دانش بنیان برای نمایش توانمندی های صادراتی خود در اکسپو ۲۰۲۴ گفت: امسال برای اولین بار شرکت های دانش بنیان در سالن ۳۷A که مرکز دائمی نمایشگاه دانش بنیان است، استقرار دارند و عموم مردم می توانند از این نمایشگاه بازدید کنند. سال‌های گذشته صرفا مقامات و هیات های تجاری امکان بازدید داشتند اما امسال ورود برای عموم آزاد است.

حضور ۷۰۰ شرکت دانش بنیان در اکسپو ۲۰۲۴/عرضه ۱۵۰۰ دستاورد فناوران ایرانی

وی ضمن اعلام اینکه در سالن ۳۷A نمایشگاه بین المللی به طور مجزا ۷۰۰ شرکت دانش بنیان به نمایش ۱۵۰۰ محصول و دستاورد فناورانه و نواورانه خود می پردازند، خاطرنشان کرد: البته برخی دیگر از شرکت های دانش بنیان در سایر سالن های نمایشگاه حضور دارند ولی آمار دقیقی از این شرکت ها نداریم.حضور فعال دانش بنیان ها در این نمایشگاه نشان می دهد چه ظرفیت خوبی در اکوسیستم دانش بنیان داریم.

معاون توسعه کسب و کار بین المللی سازمان توسعه همکاری های علمی و فناورانه بین المللی معاونت علمی ادامه داد: اکسپو ۲۰۲۴ از روز شنبه ۸ رادیبهشت ماه آغاز شده و تاکنون هیات های خارجی و مقامات بلندپایه کشورها از دستاوردهای دانش بنیان های ایرانی بازدید کرده اند که از جمله می‌توان به بازدید رییس اتاق تجارت روسیه، معاون وزیر صنعت ازبکستان، وزیر تجارت عمان، وزیر صنعت فناوری های پیشرفته امارات، رییس اتاق بازرگانی ترکیه و سفرای کشورهای اروگوئه، ونزوئلا و ازبکستان اشاره کرد.

پیش بینی درباره سهم ۲۰ درصدی از قراردادهای صادراتی اکسپو ۲۰۲۴

قدمگاهی ضمن اعلام اینکه سال گذشته در مجموع در نمایشگاه اکسپو ۴۰۰ میلیون دلار قرارداد منعقد شد، گفت: امسال پیش بینی می شود یک میلیارد دلار قرارداد در این نمایشگاه منعقد شود و ما امیدواریم که سهم دانش بنیان ها از قراردادها بیش از ۲۰ درصد یعنی ۲۵۰ میلیون دلار باشد.

صادرات ۲/۵ میلیارد دلاری دانش بنیان ها در ۱۴۰۲

وی ادامه داد: طبق آمار رسمی گمرک یک رشد قابل توجهی در صادرات دانش بنیان ها اتفاق افتاده است به طوری که در سال ۱۴۰۲ بیش از ۲/۵ میلیارد دلار صادرات دانش بنیان داشتیم که البته این رقم را کمتر از چیزی که گمرگ گفته است، اعلام می کنم چرا که تعدادی از این ها را در رصدخانه مهاجرت صادرات دانش بنیان را پایش و حذف می کنیم تا به آمار خالصی از صادرات دست یابیم.

معاون توسعه کسب و کار بین المللی سازمان توسعه همکاری های علمی و فناورانه بین المللی معاونت علمی با بیان اینکه به همت سازمان توسعه تجارت برای بازدید از نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴ بیش از ۲ هزار مهمان خارجی که همه بازرگان و تاجر هستند وارد ایران و مستقر شده اند، گفت: این تجار در واقع سفیر معرفی دستاوردها و توانمندی های جمهوری اسلامی ایران در کشورهای خود هستند و قطعا این ۲ هزار نفر سال بعد ۶ هزار نفر را با خودشان خواهند آورد و این تصاعد را در سال های بعد خواهیم داشت کما اینکه سال گذشته حدود هزار مهمان داشتیم و امسال دو برابر شد.

کدام محصولات دانش بنیان ایرانی بیشتر صادر می‌شود؟

قدمگاهی در پاسخ به این سوال که کدام محصولات و دستاوردهای دانش بنیان های ایرانی صادرات بیشتری دارند؟ گفت: محصولات صنایع شیمیایی و پلیمری به لحاظ عددی بیشترین سهم را در صادرات دارند اما اعتقاد داریم این اعداد نیستند که برای ما آورده دارند، چرا در محصولات شیمیایی و پلیمری مواد را می فروشیم و هرچقدر هم فناوری به آن افزوده باشیم و محصول مبتنی بر دانش تولید کرده باشیم، نهایتا قیمت اصلی کالا را ماده اولیه آن که از منابع کشور تهیه شده، شکل می دهد و ما در حقیقت منابع می دهیم و در ازای آن پول می گیریم. در برخی محصولات تجهیزات آزمایشگاهی، پزشکی و صنعتی مواد و مصالحی که صرف شده، آنچنان عددی ندارد ولی قیمت و ارزش افزوده این محصولات بسیار بالاتر است و ما در در واقع فکر، دانش، طراحی و مهندسی را می فروشیم و در این شرایط ضریب بازدهی بسیار بیشتری در دراز مدت برای کشور به ارمغان خواهد آورد.

۱۶ کشور هدف صادراتی دانش بنیان‌های ایرانی

وی ضمن اشاره به اینکه ما در سامان همکاری های علمی و فناورانه بین المللی بنا داریم در یک سری بازارها عمیق تر شویم چرا که در گذشته همه دنیا را به یک شکل نگاه می کردیم و منابعمان به عبارتی در برخی کشورها هدر می رفت، تصریح کرد: ۱۶ کشور به عنوان هدف اصلی صادرات محصولات دانش بنیان ایرانی انتخاب کردیم که ۴ کشور همسایه یعنی ترکیه، افغانستان، عراق و جمهوری آذربایجان در اولویت قرار دارند و سعی داریم با یک جهت دهی مناسب، شرکت های دانش بنیان با بازار کشورهای هدف تعاملات بیشتری داشته باشند.

بازرگانان عراق و ترکیه تسلط خوبی بر بازار دانش بنیان‌ها دارند

معاون توسعه کسب و کار بین المللی سازمان توسعه همکاری های علمی و فناورانه بین المللی معاونت علمی ادامه داد: در حال حاضر بازرگانان عراق و ترکیه به طور مستمر در ایران رفت و آمد دارند و بعضا اطلاعاتشان درباره شرکت های دانش بنیان ایرانی از بازرگانان ایرانی بیشتر است و کاملا به این بازار مسلط هستند و لذا ما به عنوان دولت خیلی نیازی نیست روی این کشورها انرژی بگذاریم اگرچه همکاری با این کشورها نیاز به برنامه ریزی بلند مدت دارد. پاکستان، هندوستان، ویتنام، ازبکستان، عمان، اندونزی، برزیل، ونزوئلا و ... از دیگر مقاصد صادراتی دانش بنیان ها به شمار می رود تعامل بیشتر با آن ها در دستور کار قرار دارد.

صادرات تجهیزات آزمایشگاهی و پزشکی ایرانی به آمریکا و کشورهای اروپایی

قدمگاهی همچنین درباره صادرات محصولات دانش بنیان ایرانی به کشورهای اروپایی و همکاری با آن ها نیز توضیح داد و گفت: تجارت با اروپا به لحاظ فنی و هم به لحاظ تجاری و شرایط تحریمی برای ما متفاوت است. همکاری با کشورهایی که در اتحادیه اروپا هستند، سختی کار بیشتری برای ما دارد اگرچه شدنی است و شرکت های داریم که محصولات خود را به ایالات متحده آمریکا هم صادرات کردند به طور مثال شرکت هایی داریم که توانسته اند تجهیزات آزمایشگاهی به آمریکا و تجهیزات پزشکی به کشورهای اروپایی بفروشند منتها اگر قرار باشد سرمایه گذاری آنچنانی در این مسیر داشته باشیم، بازدهی که از ارتباط و تعامل با کشورهایی مثل هندوستان یا پاکستان داریم، در ارتباط با کشورهای اروپایی نخواهیم داشت و لذا موظفیم منابعمان را آنجایی هزینه کنیم که بازدهی بیشتری برایمان داشته باشد.

کد خبر 6092782 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • مجازات واتس‌اپ برای کاربران خاطی!
  • بیست و چهارمین دوره ساخت و مدیریت برند Brand MBA 
  • انتقاد از فروش لباس‌های غیرمأنوس با فرهنگ ایرانی در بازار
  • پلتفرم‌هایی که از ممنوعیت تیک‌تاک سود می‌برند
  • سامانه آموزشی ترید در بازار ارز دیجیتال مبتنی‌بر هوش مصنوعی طراحی شد
  • چین اولین مقصد صادرات کالاهای ایرانی/ باید بازار چین را بشناسیم
  • ۳۹۵ میلیون بار جستجو برای کار در دیوار
  • دولت از فعالان بازار لوازم خانگی انتظار معجزه دارد
  • تیک‌تاک در آستانه حذف از اپ استور آیفون
  • گسترش بازار صادراتی دانش بنیان‌های ایرانی در ۱۶ کشور دنیا