Web Analytics Made Easy - Statcounter

آیا اپلیکیشن‌هایی که در مارکت‌های ایرانی توزیع می‌شوند، حاوی بدافزار و ویروس هستند و نصب و استفاده از آن‌ها خطرناک است؟ این سوالی است که روز به روز بر تعداد پاسخ‌های مثبت به آن افزوده می‌شود.
به گزارش «تابناک»، چند سال پیش زمانی که موج فیلترکردن به زیرمجموعه‌های گوگل رسید و «گوگل پلی» یا فروشگاه رسمی اپلیکیشن‌های اندرویدی هم شامل این فیلترینگ شد و از دسترس کاربران پرشمار ایرانی خارج گردید، نصب هیچ نرم افزار موبایلی جدیدی برای مردم ممکن نبود الا به واسطه دانلود از سایت‌های متفرقه.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اتفاقی که ابتدا کسی متوجه اشکالش نبود، اما بعد مشخص گردید که بسیار خطرناک است چراکه برخی سایت‌ها به جای ارائه فایل نرم افزار‌های موبایلی، انواع و اقسام ویروس‌ها و بدافزار‌ها را برای دانلود قرار می‌دادند و گاه حتی از این موضوع اطلاع نداشتند و ناخواسته عامل توزیع این خطرات می‌شدند.
در چنین فضایی بود که برخی از فعالان ایرانی به فکر ارائه جایگزین گوگل پلی افتادند و بعد توسعه دهندگان وطنی کوشیدند این ایده را بسط و توسعه داده و بستر عرضه اپلیکیشن و بازی‌های اندرویدی خارجی و ایرانی را فراهم آورند. هدف گذاری‌ای که موجب تولد امثال «کافه بازار» شد و هنوز برخی می‌کوشند تکرارش کنند.
این در حالی است که برخی از همان ابتدا بر این باور بودند که فیلترینگ‌های صورت گرفته نه اتفاقی و تصادفی، که رویدادی هوشمندانه و در راستای شکل گیری و جا افتادن جایگزین‌های ایرانی بوده است. نگاهی بدبینانه که البته شاهد و گواه‌های نسبتا قدرتمندی برای اثباتش ارایه می‌شود و از جمله آن‌ها توزیع هدفمند ویروس و بدافزار در مارکت‌های ایرانی مانند کافه بازار است.  
به این مثال که طی روز‌های اخیر مطرح شده و بررسی‌ها مهر تایید بر آن می‌زند دقت کنید: اینکه اگر اپلیکیشن بازی «کلش آف کلنز» -که بازی بسیار مشهور در جهان و محبوب در کشورمان است- را از کافه بازار دانلود کرده و نصب کنید، در تنظیمات دسترسی هایش، دسترسی به دوربین گوشی را خواهید یافت، اما در نسخه‌ای که گوگل پلی منتشر کرده، این دسترسی از کاربر تقاضا نشده است.
البته از این دست مثال‌ها به کرات طی سال‌های اخیر منتشر شده و حتی کار تا آنجا بیخ یافته که در گفتگو با مدیران و دست اندرکاران بازار هم سوال در این باره به سوالی ثابت تبدیل شده است، اما پاسخ ایشان رد ادعا و تاکید بر این مهم بوده که خود اپلیکیشن بازار بی اشکال است و اشکال در برنامه‌هایی که در بستر آن عرضه می‌شود هم از وضعیت مارکت گوگل کمتر است!
ادعایی که مدیرعامل کافه بازار بر آن اصرار زیادی دارد و تقریبا مشابه آن از زبان دست اندرکاران دیگر مارکت‌های ایرانی نیز بیان شده و می‌شود، اما نتوانسته نگرانی‌ها در این خصوص را مرتفع کند تا جایی که می‌بینیم بسیاری از کاربران در این خصوص به هم تذکر می‌دهند و برخی بر این باورند که مال باخته شدن شماری از مردم و بلا‌های مختلفی که بر سر بسیاری از کاربران اپلیکیشن‌های مختلف می‌آید، نتیجه بی توجه به این مارکت‌های آلوده است.
کوتاهی‌ای دامنه دار و مفصل که امثال مرکز ماهر و نهاد فیلترینگ و حتی پلیس فتا متهمان ردیف اول آن هستند و نتیجه اش، قرار دادن کاربران پرشمار ایرانی تلفن همراه و اینترنت در ایران در معرض خطراتی بسیار بزرگ است. خطراتی که خدا می‌داند چه کسانی پشت پرده شان حضور دارند و منتفع می‌شوند، هرچند می‌دانیم جز مردم، توسعه دهندگان و فعالان بازار اپلیکیشن در ایران از آن‌ها ضربه و لطمه می‌بینند.  

منبع: تابناک

کلیدواژه: انتخابات مجلس یازدهم رمز پویا گابریل کالدرون مترو هشتگرد منطقه سبز بغداد مهدی تاج جشنواره فیلم فجر38 روز پرستار شهلا ریاحی اپلیکیشن کافه بازار مارکت گوگل پلی بدافزار ویروس دوربین انتخابات مجلس یازدهم رمز پویا گابریل کالدرون مترو هشتگرد منطقه سبز بغداد مهدی تاج جشنواره فیلم فجر38 روز پرستار شهلا ریاحی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۴۰۹۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ اقدام برای جلوگیری از آلوده شدن تلفن همراه به بدافزار

امروزه تلفن‌های همراه به عنوان یکی از ابزار‌های ارتباطی اساسی و بخش جدایی‌ناپذیر از زندگی ما تبدیل شده‌اند. اما این پیشرفت فناوری همراه با تهدیدات امنیتی نیز همراه است.

از جمله بزرگ‌ترین تهدیدات امنیتی برای تلفن‌های همراه، بدافزار‌ها هستند. بدافزار‌ها می‌توانند اطلاعات حساس شما را دزدیده، از طریق آنها به حریم شخصی شما نفوذ کرده و حتی عملکرد دستگاه شما را مختل کنند.

در این مقاله، به بررسی راهکار‌های جلوگیری از آلوده شدن تلفن همراه به بدافزار می‌پردازیم.

۱. نصب آنتی‌ویروس:

نصب یک نرم‌افزار آنتی‌ویروس معتبر روی تلفن همراه از راه‌های اصلی جلوگیری از آلوده شدن به بدافزار است. این نرم‌افزار‌ها می‌توانند تهدیدات امنیتی را تشخیص داده و حذف کنند و به شما امکان بررسی منظم دستگاه خود را برای شناسایی بدافزار‌ها فراهم می‌کنند.

۲. به‌روزرسانی سیستم‌عامل و برنامه‌ها:

به‌روز بودن سیستم‌عامل و برنامه‌های موجود بر روی تلفن همراه از اهمیت بسیاری برخوردار است. تولیدکنندگان نرم‌افزار‌ها به طور منظم به روزرسانی‌های امنیتی را ارائه می‌دهند که حاوی اصلاحاتی برای رفع آسیب‌پذیری‌ها و نقاط ضعف امنیتی هستند. بنابراین، اطمینان حاصل کنید که سیستم‌عامل و برنامه‌های شما به طور منظم به‌روزرسانی می‌شوند.

۳. دانلود از منابع معتبر:

استفاده از منابع معتبر برای دانلود و نصب برنامه‌ها و فایل‌ها بر روی تلفن همراه از مواردی است که می‌تواند از آلوده شدن به بدافزار جلوگیری کند. فروشگاه‌های رسمی مانند Google Play Store و کافه بازاز برنامه‌ها را از نظر امنیتی بررسی می‌کنند و برنامه‌های مشکوک را حذف می‌کنند. همچنین از دانلود برنامه‌ها و فایل‌ها از منابع ناشناخته و ناامن نظیر گروه‌ها و کانال‌های شبکه‌های اجتماعی یا سایت‌های متفرقه خودداری کنید.

۴. مراقبت از اطلاعات حساس:

از نگهداری اطلاعات حساس خود بدون دقت درتلفن همراه خود خودداری کنید. اطمینان حاصل کنید که برنامه‌هایی که اطلاعات حساس شما را دریافت می‌کنند، از لحاظ امنیتی مورد بررسی قرار گرفته و اطلاعات شما به طور مطمئن ذخیره می‌شوند.

 ۵. لینک‌های ناشناس را باز نکنید:

روی لینک‌های ناشناسی که در قالب پیامک و پیام‌های شبکه‌های اجتماعی ممکن است برای شما ارسال شود خودداری کنید. برخی از این لینک‌ها از شما در خواست می‌کنند تا اپلیکیشن‌های جعلی را بر روی تلفن همراه خود نصب کنید.

جمع بندی:

آلوده شدن تلفن همراه به بدافزار یک تهدید جدی برای امنیت شخصی و اطلاعات حساس است. با اتخاذ راهکار‌های مناسب مانند استفاده از نرم‌افزار‌های آنتی‌ویروس، به‌روزرسانی منظم سیستم‌عامل و برنامه‌ها، دانلود از منابع معتبر و مراقبت از اطلاعات حساس و عدم کلیک بر روی لینک‌های ناشناس می‌توانید از آلوده شدن تلفن همراه خود به بدافزار جلوگیری کنید و امنیت خود را تقویت کنید.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • ایموجی صوتی؛ عجیب‌ترین قابلیت گوگل که به تماس‌های صوتی اضافه شد
  • گشتی در اقتصاد ایران | بازگشت ایران و امارات به میز همکاری‌های اقتصادی
  • ۵ اقدام برای جلوگیری از آلوده شدن تلفن همراه به بدافزار
  • قهوه یا چای؟ همون همیشگی!
  • ایموجی صوتی؛ قابلیت بسیار عجیب نرم‌افزار تماس اندروید/ فیلم
  • کالامارکت چیست؟ مارکت پلیس فروش اقساطی کالای دیجیتال و لوازم خانگی
  • ایموجی صوتی؛ قابلیت بسیار عجیب نرم‌افزار تماس اندروید
  • توزیع روزانه میوه و صیفی در میدان مرکزی به ۲۲ هزار تن رسید
  • وعده دلار ۱۰۰ هزار تومانی محقق نشد/ احتمال بازگشت نرخ ارز به پله ۵۰ هزار تومان وجود دارد
  • توزیع 1.5 تن گوشت قرمز منجمد تنظیم بازاری در بهشهر